lørdag 25. april 2015

Levi - Finland 16. - 19.april 2015

Fra torsdag 16. til søndag 19. april 2015 dro vi sammen med ett vennepar på langhelgtur til Levi i Nord-Finland, for første gang.

Dette er et vinterturist sted hvor de fleste drar for å stå i alle de slålombakkene som er der, men ikke vi to - vi dro for turen skyld.Vi bodde på  Sirkantahti Lapland Hotell, som lå midt i sentrum.Helt greit hotellrom med badstue. Koselig lite sentrum med souvenir butikker, sportsbutikker, puber og restauranter.

Prisene var litt stive, men dette var en stor turistmaskin, så prisene ble deretter.


Første kvelden gjorde vi det enkelt og gikk på Pizzahouse og tok en pizza.

Fredagskvelden så ble vi guidet sammen med noen Tromsøfolk til en plass som heter RockCafe. Etter å ha gått langt å lenge, så kom vi fram. Mona bestilte burger, og Gøran finnebiff. Det tok 2 timer før maten endelig va på bordet, svidd burger og kald finnebiff.

Lørdag spiste vi lunsj på en plass som heter King Crab House, vi bestilte en skalldyrssuppe til 14 Euro. Servitøren sa det var lite mat, siden den stod på "Starter"-menyen. Visuelt så den veldig lekker ut. Det var en spesiell smak av eddik og blåskjell.  Vi var sammen en livat gjeng fra Tromsø som gikk stod på ski om dagen, og tok en pinne for landet på kveldene.

Olivers Corner var en pub full av nordlæninger, og noen lokale helter. Minttu er en finsk shot, vi blandet den med varm kakao, veldig godt de første 4-5 koppene, før det ble for kvalmt.

Det var mange slalomløyper i Levi rundt et stort fjell i ett ellers flatt Finland.Levi ligger i det finske Lappland, der har det vært arrangert verdenscup i alpint i årene 2004 - 2013. 

Noen av de innfødte heltene var ikke så stødig i inglish, men når de tok til hjelp armer og ben så forstod vi nå litt iallefall. 

På hjemturen så var vi litt usikker på alkoholkvoten, Gøran hadde det som han hadde lov å ta med av flytende (noe han gjettet seg til). Mona bommet kraftig - men hadde ikke for mye, men for lite.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar