lørdag 8. august 2015

Oslo ferie 7. - 16. juli 2015

Tirsdag 7.juli var endelig sommerferien kommet, og vi dro i år som i fjor så orginal som vi er til Oslo.

 Denne gangen la vi inn en liten besøkstur til Drammen i tillegg.


Vi landet seint på Gardermoen, og det var mørkt når vi gikk av flyet, noe vi ikke er vant med siden vi bor i Midnattsolens Rike. På Bjørndal ligger ett buddha tempel som var nytt i fjor, men buddhistene har vært på Bjørndal (Søndre Norstrand) i 40 år.

Når Gøran bodde på Bjørndal i 1993 gikk han og sønnen Aleksander tur ned til det templet som var da den 6.juni på Buddhas bursdag, var mange biler parkert der fra hele Europa.Vi leide som vanlig når vi er i Oslo en leilighet som ligger ved Olaf Ryes Plass på Grunerløkka. Vi liker atmosfæren der med det rike utvalget av butikker, puber, spisesteder og parker. Og det er veldig sentrumsnært inn til sentrum.

Her sitter vi på en uterestaurant sammen med Aleksander. De hadde utrolig god burger der *YUMMI*

En dag gikk vi tur fra Grunerløkka, opp Telthusbakken forbi de små søte kolonihagene, opp til St.Hanshaugen, bort Bislett til Majorstua.  
Vi spaserte bort til Botanisk Hage på Tøyen, Mona hadde aldri vært der før. Og hun fant t.o.m. Tromsøpalmen der.

Der er det tusenvis av forskjellige planter og trær hele verden.
 Vi var innom noen av Tigerstadens ølkneiper. Plasser som Per På Hjørnet, Stargate, diverse steder opp lang Thorvald Meyersgate på Grunerløkka.

Den Røde Mølle (på bildet) var en koselig plass og sitte og møte venner. Billig øl var å forakte etter en lang dag på stranda.
Ingen av oss hadde tidligere vært i skulpturparken til Christian Ringnes på Ekeberg. Så vi tok trikken dit en dag. På bildet er skulpturen som heter "Marilyn Monroe". Og det var ikke vanskelig å se at Ringnes har sansen for kvinnelige former.
 På en av de flotte solskinnsdagene tok vi båten ut til Langøyene. I år var kiosen åpen, så vi fikk både toast og is denne gangen. Hovedstranda hadde gjessene gjort fra seg på, så vi fant en liten koselig strand like ved. 


Vi gikk en rundt halve øya, hvor campere bor hele sommeren. Gøran visste Mona området han og hans venner pleide å campe når han var ung.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar