onsdag 10. desember 2014

Oslo turen vår 4.-9. desember 2014

Turen startet fra Tromsø Lufthavn (TOS) en regnfylt torsdag 4.desember. P.g.a tåke i Oslo måtte vi vente på rullebanen i Tromsø en time før vi til slutt forlot Tromsø. Den mannlige part hadde lyst på ett lite glass vin mens vi ventet, men det var visst ikke sånn det fungerer på sånne fly. Flyet lettet så da ordnet alt seg.

Da vi landet på Gardermoen (OSL) og hadde fått bagasjen vår, så satte vi oss på flytoget og dro til til sentrum, der vi tok en pit-stop på Trompeten Bar.
 Dette vår lille hule i Oslo, som ligger like ved parken på Olaf Ryes Plass på Grünerløkka. Vi bodde på "Overnatting iOslo" - som er en bygård med mange leiligheter som de leier ut. 

Vi synes leilighetene er rimelige og sentrale. Vi fikk større bad denne gangen, og vindu ut i bakgården, hvor det var stille og rolig. 

 Lørdag 6.desember reiste vi sammen med ett vennepar på danskebåttur med Stena Saga som går fra Oslo-Fredrikshavn-Oslo.

Båten var stappfull av folk som var i lystig stemning og godt julebord-humør. Her står fristelsene i kø (mat, tax-free, spilleautomater,  og fargerike drinker). Tips til menn: Ikke alle damer liker å bli klappet på rumpa av fremmede menn.

 

 På båten spilte gruppen Boney M den kvelden vi reiste. Gøran vokste opp på slutten av 70-tallet med å høre på sine foreldres Boney M LP-plater. Gøran møtte de for første gang når han jobbet for TV2 på 90-tallet og de var hovedbandet i programmet "Gullfisken". 
 

Her er noen flere bilder fra turen våres på Stena Saga. 


Mandag vandret Mona rundt i Oslos gater, og i Spikersuppa på Karl Johan der fant hun Julemarkedet som hun elsker å stikke innom og rusle i rolig tempo og ta til seg visuelle inntrykk. 

På markedet  kostet lefsene 500 kroner pr. pakke. -"Det er frakten som gjør de så dyr,de blir sendt nordfra", sa damen på standen og smilte med ett glimt i øyet.
På bildet sitter Mona på Scotsman ganske frossen i håret. Med en koselig julegate i bakgrunnen som ramme.
 Vi var innom flere puber og barer i Oslo. Den vi likte oss best på var den koselige kjellerbaren på Grunerløkka som heter Tamara Bar & Cafe.

Var en veldig god atmosføre der, med mange antikviteter rundt omkring i lokalet. Vi satt ved peisen, og Gøran slengte en kubbe inn i peisen når det var kun glør igjen. Dette varmet Mona sitt hjerte enda mer.Første morgen våknet vi til julestemning med nysne i trærne og på bakken. De neste dagene våknet vi opp til sol, og vi begge to satte stor pris på det, fordi solen er forsvunnet under horisonten i Tromsø og laget mørketid til oss. 
Tirsdag 9.desember var det tid for å reise hjem igjen. Vi synes begge at dagene gikk alt for fort. Vi hadde god tid, så vi tok NSB lokaltog til Gardermoen istedetfor Flytoget eller Flybussen. Halve prisen, og bedre plass til bagasjen og tok bare litt over en halvtime.På OSL var vi innom kapellet på flyplassen for første gang begge to, og skrev oss inn i gjesteboken. Var en god tid til ettertanke og en stille stund. Flighten vår gikk fra gate 19C, det nye tilbygget som det var mange minutter å gå til. Vi kom fram og svisj så var vi tilbake i Tromsø igjen.

Begge er enige om at det var en opplevelsesrik tur.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar